Bijna iedereen houdt van gefrituurd eten, van frietjes tot uienringen. Maar frituren is een smerig en ongezond proces waarbij veel vet en olie wordt gebruikt, wat betekent dat het niet de gezondste manier van koken is. Luchtfriteuses werken door hete lucht rond het voedsel te laten circuleren, waardoor het van alle kanten gaar wordt en de smaak behouden blijft. Ze kunnen voor alles gebruikt worden, van frietjes tot pizza’s! We hebben een lijst met een aantal geweldige accessoires voor uw nieuwe airfryer hieronder.

Airfryer Kookrek en Panverdeler

In de airfryer kan je een kookrekje gebruiken om een extra verdieping bij te maken. Het maakt het supereenvoudig om veel eten tegelijk in één keer te bereiden. Anders zou je dit in verschillende keren moeten bakken dus je gerecht is hierdoor veel sneller klaar. Dit rooster kan ook worden gebruikt om een compleet diner in één gerecht te bereiden.

Met een panverdeler kan je de airfryer pan in 2 helften verdelen om verschillende ingrediënten van elkaar gescheiden te houden. Zo bereid je aan de ene kant bijvoorbeeld frieten en aan de andere kant groenten. De panverdeler voorkomt hier dat smaken elkaar gaan beïnvloeden.

Zoals u wellicht weet, werken airfryers door hete lucht rond het voedsel te laten circuleren. U kunt een bakrek gebruiken om ervoor te zorgen dat uw voedsel aan alle kanten gaar wordt! Behalve dat het de baktijd sneller maakt, maakt het ook bepaalde etenswaren zoals spek en groenten knapperiger en smaakvoller zonder dat ze te gaar worden.

Airfryer Bakvorm

Met een airfryer bakpan kan je bijvoorbeeld je favoriete desserts ook bereiden in de airfryer. De metalen bakvorm kan in de pan worden geschoven en verhit, waardoor het voedsel gelijkmatig gaart zonder de rommel van olie.

In tegenstelling tot de standaard snackmand heeft de bakvorm een gesloten bodem. U kunt er dus gemakkelijk brood en gebak in bakken, maar je kan het ook gebruiken voor ovenschotels of maaltijden met veel vocht. Ook muffins zou je er zonder problemen mee kunnen maken. Heerlijk!

Airfryer Grillplaat

airfryer accessoiresMet dit accessoire kan je alles maken wat in een airfryer kan worden bereid, maar dan met de hulp van een bakplaat of grill. Als u wilt genieten van krokanter voedsel zonder de olie, is dit het accessoire voor jou. Zeker als je een Philips airfryer hebt heb je hierin heel wat mogelijkheden!

Als u vlees, vis of groenten in de airfryer bereidt, kunt u de bodem van de airfryermand verwisselen voor de airfryer-grillplaat. De plaat wordt heet terwijl hij uw maaltijd grilt. De grillplaat is het beste accessoire om een knapperige textuur op groenten te krijgen of om een pannenkoek of pizza te bereiden in uw airfryer.

Voor pizza’s bestaat er zelfs ook nog een speciale “Pizzakit” die je in de airfryer kan schuiven, maar met de grillplaat moet je dit evengoed kunne doen. Zowel verse als diepgevroren pizza’s kan je hiermee bereiden in je airfryer.

Zoals je kan zien, lijken de mogelijkheden van de airfryer wel eindeloos!