Een airfryer is een handig toestel waar je eenvoudig verscheidene gerechten mee kan bereiden, zoals frietjes, vlees, groentjes, loempia’s, enzovoort. Voor vele mensen is het nog nauwelijks weg te denken uit de keuken. Wil jij ook graag een airfryer kopen waar je in no-time gerechten mee kan bereiden? Verken dan zeker eerst de verschillende mogelijkheden en hou hierbij rekening met een aantal aandachtspunten. Hieronder ontdek je waar je precies op moet letten!

Hoe groot is jouw gezin?

Het eerste waar je rekening mee moet houden als je een airfryer gaat kopen is de grootte van je gezin. Het spreekt voor zicht dat een gezin van 6 personen een grotere airfyer nodig heeft dan een gezin van 2. Airfryers zijn gelukkig verkrijgbaar in verschillende groottes, zodat je makkelijk een model kan vinden dat aansluit bij je gezin. Bij een klein huishouden van zo’n 2 tot 3 personen is een kleine hete lucht friteuse met een inhoudsvermogen van 600 gram tot een kilo meer dan genoeg, maar voor 4 personen zal dit erg nipt zijn.

Bovendien is het ene gezin het andere niet. Als jouw gezin bestaat uit grote eters dan kan je ook beter kijken voor een groter formaat. Er zijn XXL airfryers die een inhoudsvermogen van 1 tot 1,5 kilo hebben, deze zijn ideaal voor grotere gezinnen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om in verschillende keren te bakken, maar dan zal je veel tijd verliezen. Het voordeel van een compacte airfryer is dat het veel minder plaats zal innemen. Bedenk op voorhand wat voor jou het belangrijkste is, en kies dus zeker op basis van volume.

Let op het vermogen

Bij het uitzoeken van de ideale airfryer voor jou en je gezin is het ook belangrijk om rekening te houden met het vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de airfryer zal opwarmen. Door een airfryer met een hoog vermogen te kiezen zal je dus veel geld uitsparen. Het nadeel is wel dat je hier dan meer voor zal moeten betalen. Vraag jezelf dus af of het de extra prijs waard is.

Hou rekening met je budget

Een ander belangrijk aandachtspunt is je budget. Er zijn airfryers verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Het is echter niet altijd het geval dat een duurdere airfryer beter is. Om die reden is het goed dat je de airfryers op voorhand grondig vergelijkt, niet alleen op basis van de prijs, maar ook op basis van het vermogen, de programma’s die je kan instellen, enzovoort. Een tip: betaal niet meer voor een airfryer als je de extra snufjes die het heeft, toch niet gaat gebruiken!

Let op de extra’s

Wanneer je op zoek gaat naar een airfryer zal je versteld staan van hoeveel verschillende soorten airfryers er zijn. Op het eerste zicht zal je misschien denken dat ze enkel verschillen in uitvoering; grootte en prijs, maar er is veel meer waarin ze zich van elkaar onderscheiden.

Sommige airfryers hebben bijvoorbeeld automatische programma’s, waardoor je nog snel én makkelijker je voedsel kan bereiden. De vraag is natuurlijk of deze automatische bakprogramma’s voor jou wel nodig zijn. Uiteraard zal deze functie het je extra makkelijk maken en je veel tijd besparen, maar een airfryer met automatische programma’s zal ook heel wat meer kosten. Tenzij je bereid bent om te kiezen voor mindere kwaliteit.

Wil je een airfryer kopen? Dit zijn de beste airfryer merken en modellen!

Nu dat je weet waar je moet op letten bij de aankoop van een airfryer, is het handig om te weten welke merken en modellen een goede aanwinst zijn. Er zijn namelijk zoveel soorten dat het niet simpel is om te kiezen. Hieronder ontdek je welke merken zeker de moeite waard zijn!

Philips airfryer

Een van de beste keuzes die je kan maken is de Philips Airfryer XL. Uiteraard zijn er meerdere modellen. Philips heeft modellen met een capaciteit van 800 gram, andere modellen met een capaciteit van 1200 gram en XXL airfryers met een capaciteit van 1400 gram. Hoe groot je gezin ook is, er is dus altijd een Philips airfryer waarvoor je kan kiezen. Niet alleen de capaciteit van de airfryer, maar ook de bediening kan verschillen. Let hier op als je een Philips airfyrer wilt kopen.

Sommige modellen werken bijvoorbeeld met een draaiknop, terwijl je anderen met een digitaal display kan bedienen. Een display is prettiger in gebruik, maar is gevoeliger. Als er hier te veel vocht op komt, dan kan dit mogelijk problemen veroorzaken. Let op, een Philips airfryer is niet de beste keuze als je het graag goedkoop wilt houden, want je bent als nel 100 tot 200 euro kwijt, maar door de goede kwaliteit en het gebruiksgemak van de apparaten is dit het geld meer dan waard!

Tristar airfryer

Als je op zoek bent naar een betaalbaar merk, dan is een Tristar airfryer een goede keuze. Uiteraard zal de kwaliteit niet vergelijkbaar zijn met die van Philips, maar het zal je dan ook heel wat minder kosten. Ideaal als je slechts 50 tot 100 euro wilt spenderen, wat heel weinig is voor een airfryer.

Ook als je kiest voor een airfryer van Tristar zijn er verschillende modellen. Als je alleen bent is de mini-airfryer een échte aanrader. Deze airfryer heeft een capaciteit van 500 gram en is daarmee meer dan groot genoeg voor jou alleen. Ideaal ook als je klein woont, want hij is erg compact, waardoor je hem makkelijk kan opbergen. Als je het toch wat groter wilt is de XXL airfryer een goede optie. Deze is met zijn capaciteit van 1200 gram ideaal voor gezinnen van 4 tot 6 personen.

Inventum airfryer

Inventum airfryers zijn gekend voor hun goede prijskwaliteitsverhouding. Als jij dus niet graag veel geld wilt uitgeven, maar toch wilt genieten van goede kwaliteit dan is dit merk een goede keuze. Inventum is over het algemeen net iets duurder dan Tristar en heel wat goedkoper dan Philips. Ook de kwaliteit ligt tussen beiden in.

Voor een airfryer van Inventum mag je rekenen op een kostprijs rond de 100 euro. Een echte aanrader is de Inventum GF400HL airfryer. Wat deze airfryer zo bijzonder maakt is zijn moderne vormgeving en zijn grote capaciteit van 1500 gram.